Monday, March 7, 2011

"Every shoot must be a memory!"

   Am creat acest blog nu doar pentru a-mi expune niste fotografii, ci mai  ales pentru a-mi exprima in scris unele ganduri, idei sau convingeri. Nu incerc sa schimb mentalitatea sau convingerea nimanui, doresc doar sa evidentiez anumite "greseli ", atitudini sau idei preconcepute, care ar putea obliga un fotograf sa recurga la compromisuri.
       Imi place sa cunosc oameni noi, si chiar daca deseori sunt mai timid, reusesc foarte repede sa creez o relatie transparenta bazata pe respect si sinceritate. Daca reusesc sa imi fac treaba de fotograf ca un profesionist, ma bucur, dar daca reusim prin colaborare sa cream  ceva unic si frumos, atunci ma simt implinit cu adevarat si sentimentul de succes devine cu atat mai amplificat cu cat vad ca voi  impartasiti aceleasi impliniri emotionale.
Am intrat in contact cu fotografia in urma cu vreo 4 ani. Nu stiam mai nimica despre fotografie, totusi inca de la inceputuri am abordat partea comerciala a lucrurilor, si anume fotografia de  nunti (auch! sa fie vorba oare despre curaj sau inconstienta?! :P). Nu voi posta imagini facute de pe atunci, si nu pentru ca sunt imagini ratate, ci doar din simplul fapt ca sunt doar niste poze facute la comanda, executate  in mai mica sau mai mare masura corecte din punct de vedere tehnic dar care ( acuma recunosc) nu transmit niciun mesaj.
Doresc, ca prin acest blog, sa ofer cateva informatii utile atat fotografilor amatori care sunt la inceput de drum, cat si colegilor fotografi care au deja niste baze mai solide dobandite in acest domeniu, construit totul pe ideea ca nu cantitatea pozelor, ci calitatea lor este importanta, artisticul. A fi artist inseamna sa fii liber sa exprimi personalitatea prin arta. Este destul de greu a fi artist. De ce? Pentru ca trebuie sa infrunti o gramada de obstacole, atat interne (inhibitii, prejudecati) cat si externe ( crearea unor conditii cat mai favorabile care sa sustina mesajul pe care dorim sa transmitem prin fotografie), pentru ca trebuie sa confrunti o serie de atitudini fata de munca ta, ceea ce de multe ori te "doboara" dar in acelasi timp te si formeaza.


 Portofoliu

                                                  
            Portrete             Fotografii de studio           Weddings                   Cupluri

          
 
          
      Fotografie de familie              Fotografii creative              Fotografii de produse